Pannendak isoleren

Dak van buiten isoleren

Wanneer u plannen hebt om het dak te laten renoveren of nieuwe dakpannen te leggen, dan is het een goed moment om na te denken over dakisolatie van de buitenzijde. Een veelgehoorde vraag is of het aanbrengen van isolatiemateriaal ook zichtbare hoogteverschillen aan het dak met zich zal brengen. Ons antwoord daarop is: dat hoeft niet nodig zijn. Van der Voort Dakwerken maakt voor het isoleren veelal gebruik van damp open isolatiedekens. Bij een R-waarde (isolatiewaarde) van maximaal 2.0 is er totaal geen hoogteverschil te zien. Hierdoor zijn er geen extra aanpassingen aan het dak, zoals met de goten, nodig en blijft het aanzicht van uw woning gelijk. Iets wat zelfs een vereiste is voor monumentale panden, waarvan wij ook veelvuldig het dak renoveren.

Isolatiewaarde en subsidie

Belangrijk om daarbij te vermelden is dat het geen probleem is als het dak al van de binnenzijde geïsoleerd is. De damp open dekens aan de buitenzijde zullen de isolatiewaarde van uw huis alleen maar verhogen. Het is ook mogelijk om isolatiedekens met een R-waarde van 3,5 toe te passen, maar dan zal de woning wel met 5cm verhoogd worden.

Interessant: het is in 2022 mogelijk om subsidie te krijgen voor het aanbrengen van dakisolatie subsidie. Wanneer u twee isolatiemaatregelen toepast in de woning, denk aan vloerisolatie, dubbel glas, muurisolatie en dus dakisolatie, dan kan u rond de 30% van uw aankoopbedrag gesubsidieerd krijgen.

arrow_back arrow_forward

Verrijk uw dak met zonnepanelen via Van der Voort Dakwerken

Bent u van plan om zonnepanelen op uw dak te plaatsen? Dan bent u bij Van der Voort Dakwerken aan het juiste adres. Ook kunnen de werkzaamheden van een dakrenovatie of het plaatsen dakisolatie bij ons gecombineerd worden met het plaatsen van zonnepanelen. Een belangrijk voordeel; wanneer u de zonnepanelen via ons laat plaatsen, vervalt de garantie van onze dakwerkzaamheden niet. We starten altijd met een inspectie om te kijken of uw dak wel geschikt is voor zonnepanelen. Bekijk alle mogelijkheden via: www.vandervoortdakwerken.nl/zonnepanelen

Uw pannendak laten isoleren?

mail   Vraag een offerte aan